donderdag 18 februari 2010

Draaikont Bos en JP komt een druppel later.

Door: Anne Marie ten Berge. Utrecht 18 februari 2010
Ik heb, vóór de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 bij een ALV van de PvdA in de Beatrix- hal te Utrecht gezeten. Daar waren zo'n 300 leden bij elkaar. Het debat ging over Uruzgan. Vechtmissie of vredesmissie ? De meerderheid van de vergadering waaronder ik, waren van mening dat we niet naar Uruzgan vertrekken omdat er meer argumenten tégen waren dan vóór. Maar de grote leider Bos, die mee deed aan het debat en de meningen peilde, had besloten dat we toch maar moesten gaan.
Die beslissing is door de PvdA blijkbaar in verband met de Tweede Kamer verkiezingen 22 november 2007 genomen. In de campagne bepaalde Bos het plakkerige imago van draaikont. Dat de PvdAleden Bos op de TV niet afvallen is te begrijpen. Maar omdat Bos in 2007 gokte, in de regering te komen het liefst met de linkse partijen, ging hij Balkie terug te kakken zetten en voor rotte vis uitmaken waar hij volgens mij groot gelijk in heeft gekregen.
Maar ja het CDA werd de grootste partij in 2007 en de SP bleef standvastig en wilde vanwege de onbetrouwbaarheid van het CDA niet regeren met het CDA. Iets waar ze volgens mij ook groot gelijk in hebben gekregen. Dus moest Bos in 2007 wel akkoord gaan met het CDA en de CU om Balkenende IV uit te zitten. En nu wil deze draaikont Bos vanwege Uruzgan dat de Bak-ellende IV valt, maar wel even wachten tot ná de gemeenteraadsverkiezingen van 03-03-2010. Bos heeft het CDA en de CU beloofd de rit van IV uit te zitten en kan dus niet de stekker eruit trekken.
De beslissing over Uruzgan zal ná de gemeenteraadsverkiezingen van 03-03-2010 worden genomen en iedereen buiten de PvdA en haar belangengroepen hopen dat de PvdA veel, zo niet alles aan zetels zal verliezen. Politiek bedrijven is een leugenachtig beroep. We horen in de media wel zo'n beetje wat die politici doen en laten, maar we komen niet te weten wat ze werkelijk denken en welke asociale doelen ze in de achterkamertjes bekokstoven.
en JP komt een druppel later…
Vanmiddag komt er een Uruzgan debat in de Tweede Kamer. Ze wilden om 14:00 uur beginnen maar dat wordt later, omdat JP wat later komt. En dat klopt. Jan Peter Balkenende houdt om 14:30 uur nog een lezing bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten in Den Haag. Daar is een topoverleg gaande met Burgemeesters en Wethouders uit het hele land om meer tempo in de grote bouwprojecten te krijgen.
Jan Peter en Cramer van VROM geven de schuld, van de vertragingen waarmee grote belangrijke bouwprojecten te kampen hebben, aan de inspraakprocedures welk het Burgerlijk Procesrecht mogelijk maken. Denk aan de rechtsmiddelen van het indienen van een klacht, zienswijze, bezwaarschrift en beroep.
Zover als mijn informatie strekt zullen Balkie en Cramer van VROM vanmiddag bij de VNG pleiten voor minder inspraakprocedures bij grote bouwprojecten. En minder inspraak procedures is alleen voor elkaar te krijgen als de Gemeenteraden (de bazen in de gemeenten) de Raadscommissies opheffen. Dat is hier in Utrecht in juli 2008 al gebeurd. Zelfs de Raadskiescommissie is opgeheven.
Bezwaarschriften tegen bijv. de bouw van een nieuw muziekcentrum Vredenburg, een nieuw Centraal Station, een nieuw Stadskantoor, een nieuwe bibliotheek met allemaal koopwoningen erboven, alles op de vierkante meter en midden in het centrum van Utrecht waar de markten van alle dag moeten verdwijnen, worden niet meer behandeld. En dan kun je ook niet meer in beroep of in hoger beroep gaan tegen de miljoenen verslindende prestige bouwprojecten van de politieke partijen in de Gemeenteraad van Utrecht.
Daar komt bij dat er geen partij te vinden is die deze zaken in het verkiezingsprogramma ter discussie stelt. Ik ga echt niet stemmen op kandidaten die zo vals spelen. Dat heeft niets meer met democratie te maken. >

Geen opmerkingen: