zondag 29 november 2009

Berlusconi wil maffiaschrijvers wurgen. DePers.28-11-2009

Berlusconi wil maffiaschrijvers 'wurgen' uit: DePers 28-11-2009
De Italiaanse premier Silvio Berlusconi zou mensen die boeken schrijven of films maken over de maffia willen ,,wurgen''. Dat zei hij zaterdag op een bijeenkomst van de jongerenorganisatie van zijn partij Forza Italia op Sardinië.

,,Als ik erachter kom wie de maker van negen seizoenen Octopus is en wie boeken heeft geschreven over de maffia, die zo'n negatief beeld van Italië over de wereld geven, zweer ik dat ik ze zal wurgen'', zei hij. La Piovra (Octopus) was een Italiaanse televisieserie die liep van 1984 tot en met 1999. De serie gaat over de strijd tegen de maffia.

Berlusconi ging verder fel tekeer tegen ,,ongefundeerde'' en ,,lasterlijke'' nieuwsberichten dat hij mogelijk betrokken was bij bomaanslagen door de Italiaanse onderwereld in 1992 en 1993. Een aanklager in Florence heeft ontkend dat er een onderzoek naar de premier is begonnen in verband met de aanslagen, die aan de maffia zijn toegeschreven.

Reageer Door: Olie B Bommel, zondag 29 november 2009 04:18
Er zullen meer mensen zijn die hem willen wurgen !

Reageer Door: poldebol, zondag 29 november 2009 09:24
Een kleine tip voor de Cavaliere, wiens ogen misschien niet meer zo goed zijn als zijn reproductieorgaan: La Piovra (de Octopus) is geschreven door Damiano Damiani. Deze informatie is na een paar klikken te vinden voor iedereen met een middelmatig verstand. Ik zou zeggen: wurgen maar. Of is dit weer een geval van houd me tegen of ik doe een ongeluk?

Reageer Door: EdwinR66, zondag 29 november 2009 10:54
Dat beeld wat Octopus opgeleverd heeft, wordt heden ten dagen nog steeds bevestigd door zijn gedrag in de maatschappij van Italië.
Of is hij bang dat zijn daden tzt ook zo beschreven en verfilmd wordt?

Reageer Door: Anne Marie ten Berge, zondag 29 november 2009 10:56
Berlusconi wil maffiaschrijvers, lees klokkenluiders, wurgen. Vraag van man bijt hond: "Meneer Jan Peter Balkenende, wie zou ú willen wurgen?"
Geen opmerkingen: