zondag 18 juli 2010

Klokkenluider Guusje Ter Horst (PvdA)

Door: Anne Marie ten Berge. Utrecht 18 juli 2010.
Het kan als een mirakel of wel een godswonder in de politiek gezien worden: Oud-minister Ter Horst (PvdA) van Binnenlandse Zaken onder Balkenende IV, doet op 16 juli 2010 in DePers, als een echte klokkenluider van de corruptie van de overheid en de volksvertegenwoordigers, een boekje open over het functioneren van de Tweede Kamer (TK) en de Ministerraad(MR).
Nu Ter Horst als minister zelf niet meer in de Kabinetsvergadering kan deelnemen, aan het getwitter, het ge-sms, en het gemail op het note-book, met haar PvdA-leden in de TK klapt zij uit de school over de digitale handel en wandel van haarzelf en de andere bewindslieden tijdens Balkenende IV. Volgens ter Horst worden bij de bespreking van alle agendapunten in de kabinetsvergadering de meningen en de wensen van de partijleden in de TK, op NU.nl opgeroepen. Vervolgens op de ovale tafel van het minister beraad gelegd en daarna besproken.
“Dat moet je niet willen”zegt Ter Horst. Zij vindt dat het uitwisselen van informatie en het communiceren tijdens de kabinetsvergaderingen, met de leden van de TK, een gebrek aan dualisme is.
Helemaal niet te pruimen vindt Ter Horst het gebrek aan dualisme van de TK en de MR waarbij de coalitiepartijen in een vergadering met de ministers, gezamenlijk de wekelijkse vergaderingen van het kabinet voorbereiden. Zo weten we gelijk, hetgeen ieder al vermoedde: De val van het kabinet Balkenende IV is mede voorbereid door de leden van de Tweede Kamer. Kennelijk had de meerderheid van de TK wel weer eens zin in verkiezingen. En die zijn er, heel goed gepland, vlak vóór het WK-voetbal, gekomen.
De oud-minister heeft gelijk, maar ze had ter zake van het gebrek aan dualisme wel eens eerder openheid van zaken kunnen geven. Dat de TK de Wet op het Dualisme aan haar 300 laarzen lapt en dat Ter Horst daar als prominent PvdA-lid jarenlang aan meegedaan en over gezwegen heeft, is een politiek schandaal van de eerste orde. Ter Horst heeft de democratie verraden. De partijen die nu een coalitie gaan smeden, doen er ook het zwijgen toe want ze zijn duidelijk van plan om op de oude voet verder te gaan en de Wet op het Dualisme te blijven overtreden.
Klokkenluider Ter Horst waarschuwt de kiezers dat de formatie plannen wijzen op meer macht voor de TK. Nou dat zien wij zelf ook wel onder onze neuzen gebeuren.Maar we kunnen niets meer veranderen . De verkiezingen zijn geweest. Er komt ‘dank zij' het terugtrekken van kandidaat Balkenende ná de uitslag van de TK-verkiezingen op 9 juni 2010 geen Kabinet Rutte met de VVD, het CDA en de PVV.
De ‘democratie’ streeft naar een Paars-Plus kabinet met 2/3de meerderheid, kunnen ze fijn de Grondwet veranderen. Houdt alle parlementariërs maar goed in de gaten en vertrouw er geen een van de 150 leden en vooral de voorzitter Gerdi Verbeek van de PvdA niet. Dat is een hele sluwe vos met rotstreken.
Ik heb als voorzitter DEMOCRATEN op 30 juni 2010 aan Herman Tjeenk Willink vice-president van de Raad van State geschreven over de Kieswet-fraudeurs in de Tweede Kamer en bij de Kiesraad zelf. En dat ging over de fraudegevoelige ondemocratische besluiten van het CDA-bestuur.
Ieder TK-lid en zeker ook de Kiesraad in den Haag weten dat het een soort van Kieswet-fraude is wanneer een, volgens de Kieswet niet te herroepen kandidaatschap, gedurende de campagne en na de uitslag, ingetrokken wordt. En dat heeft het CDA met het kandidaatschap van Jack de Vries en met het kandidaatschap van lijsttrekker Jan Peter Balkenende gedaan. Gewoon teruggetrokken. En waarom? Omdat de Vries op iemand anders verliefd was geworden dan op zijn eigen vrouw en omdat Balkenende niet zoveel stemmen had gekregen dan waar ze bij het CDA wel op gehoopt hadden. Deze kandidaten zijn uit de democratie gehaald terwijl er op hen gestemd is geworden door een gedeelte van de 77% van de kiezers die volgens de Kieswet zijn gaan stemmen. Dergelijk politiek terug-trek-gedrag is onverenigbaar met de verkiezingsstrijd die gestreden is. Nummer twee of drie bij wereldkampioenschappen hardlopen trekken zich toch ook niet van het trappetje terug omdat ze geen eerste zijn geworden ?
Tjeenk Willink heeft op 14 juli 2010 in een notitie van mevr. H.Oudshoorn-Madern, chef de bureau mij laten weten dat hij geen aangifte gaat doen van de door mij gemelde Kieswet-fraude. Nou als hij niet wil dan doe ik het wel. Lees meer op www.annemarietenberge .blogspot.com of ‘google’ mijn naam: Anne Marie ten Berge.

Geen opmerkingen: