zaterdag 24 juli 2010

Klokkenluider Ad Bos wéér afgeknepen

Door Anne marie ten Berge. 24 juli 2010.

Hopelijk ben ik niet de enige die het EenVandaag interview met klokkenluider Ad Bos, met zijn vrouw Joke en met zijn voormalige advocaat Cees Korvinus, nu voorzitter van de VARA, met stijgende verwondering en ergernis gevolgd heeft. Het journalistieke verwijt van Cees Korvinus dat Vrouwe Justitia een strak gebonden blinddoek om heeft, is onterecht. Ook Ad Bos, Joke Bos en Cees Korvinus zijn ziende blind. Ik hoorde Ad en Cees verzuchten dat ze niet snapten waarom de Hoge Raad op 7 juli van dit jaar 2010 het OM in het gelijk had gesteld en Ad Bos als enige van de bouwfraude 2001, alsnog in hoger beroep voor de strafrechter moest verschijnen. Daarna hoorde ik Ad Bos in de uitzending zeggen dat hij een zorgboerderij wilde bouwen maar dat de vergunningen zonder duidelijke redenen, zo lang op zich lieten wachten.
Beste lezers 1+1 is nog altijd 2. Ad Bos heeft zijn schadevergoeding. Kan geen verdachte en getuige meer tegelijk zijn. De advocaat heeft ander werk en regeert nu met zijn leugens in de media. Alleen de Tweede Kamer staat in haar hemd. De parlementaire enquête van de bouwfraude 2001 is te haastig opgedoekt. De Tweede Kamer is als eerste en enige belanghebbende te schielijk met te lage boetes akkoord gegaan, zodat de bouwfraudes in andere vormen vrolijk doorgaan.
Anno 2010 verkeert de vorming van een regering en haar politieke akkoorden nog steeds op de woeste baren van de politieke oceaan. Binnenkort moet in de regeerakkoorden bescherming geboden worden aan de klokkenluiders. Maar eerst krijgt demissionaire minister van Justitie Hirsch Ballin (CDA) nog gauw even de opdracht het hoger beroep van Ad Bos, zelf verdachte in de bouwfraude van 2001, op de rol te zetten.
Wanneer Ad Bos zonder boete of strafoplegging toch schuldig of medeplichtig wordt bevonden aan het omkopen van een ambtenaar in de bouw kan hij de bouwvergunningen voor zijn zorgboerderij wel vergeten. Laat staan dat hij een 'Verklaring Omtrent Gedrag' krijgt van de minister van Justitie, om de zorgboerderij te mogen runnen. Hij kan alle aanvragen beter op naam van zijn vrouw doen. Misschien komt er dan nog iets van de zorgboerderij terecht.
Ik ben benieuwd waarom Cees Korvinus, voorzitter van de VARA net doet alsof hij het klappen van de zweep tegen klokkenluiders niet door heeft. De leden van de Tweede Kamer zijn de baas in dit land. En die hebben hun blinddoeken ook over hun oren geknoopt.
Lees meer over de verhalen van de klokkenluider Anne Marie ten Berge op: www.annemarietenberge.blogspot.com

Geen opmerkingen: