zondag 17 januari 2010

DEMOCRATEN pleit voor vrije verkiezingen van onze 'leiders'.

De Pers: Davids nekt CDA in peiling
Gepubliceerd: vandaag 17 JAN.2010 11:13
Update: vandaag 11:35
Het rapport van de commissie-Davids over Irak heeft premier Jan Peter Balkenende en zijn partij het CDA geen goed gedaan. In de wekelijkse peiling van Maurice de Hond leveren de christendemocraten drie zetels in. Het CDA komt dan op 24 zetels, terwijl de partij nu met 41 nog de grootste is.
* 'Reactie Balkenende niet zuiver'
* Kabinet aanvaardt kritiek
* Davids verandert geen letter aan rapport
* 'Rapport stevig en verontrustend'
Met twee zetels erbij (van veertien naar zestien) krabbelt de PvdA weer een beetje overeind, al zijn de 33 zetels die de partij nu in de Tweede Kamer inneemt nog altijd ver uit zicht. Grootste partij in de peiling van De Hond is nu de PVV. De partij van Geert Wilders steeg een zetel naar 26. In de Kamer bestaat de PVV-fractie nu uit negen man. De SP handhaaft zich in de peiling met vijftien zetels, de VVD met 23. Voor de socialisten betekent dit altijd nog een fors verlies vergeleken met de vorige verkiezingen, de liberalen staan op lichte winst.

De reactie van premier Jan Peter Balkenende op de conclusies van Davids lijken in slechte aarde te zijn gevallen bij de kiezer. Het beeld ontstond dat het kabinet de bevindingen van Davids over het ontbreken van een volkenrechtelijk mandaat voor de inval in Irak en het niet volledig informeren van de Tweede Kamer terzijde schoof. Slechts 17 procent van de ondervraagden staat achter de reactie van Balkenende, 70 procent is het eens met de ophef die deze uitlokte.

Ruim 60 procent vindt dat de minister-president de laatste tijd te vaak de fout is ingegaan. Het vertrouwen in Balkenende staat met een score van 4,0 op het laagste punt sinds 2002. Alleen al de afgelopen week moest de premier en CDA-partijleider een half punt inleveren. Ongeveer de helft van de ondervraagden hoopt dat het kabinet de rit uitzit, maar slechts 16 procent wil Balkenende terug als premier. Minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen en verkeersminister Camiel Eurlings scoren onder CDA-stemmers hoger als kandidaat-lijsttrekker voor het CDA dan Balkenende. Drie maanden geleden was dit nog niet zo.

Reactie van DEMOCRATEN

Door: Anne Marie ten Berge, zondag 17 januari 2010 13:17

Wie de politieke partijen ook aan zullen wijzen als kandidaat minister-president, het landsbestuur zal nooit verbeteren wanneer HET VOLK niet zijn eigen minister-president, de eigen commissaris van de Koningin en de eigen burgemeester kan kiezen zoals de Grondwet dit aangeeft(Art 4) Ik heb vanaf 2004 dergelijke vrije verkiezingen regelmatig bepleit bij de baas van het land: de Tweede Kamer en bij de Ministerraad de uitvoerders van het beleid van de Tweede Kamer.Maar ik kreeg geen antwoorden. Dat wil kennelijk zeggen dat een dergelijke democratische verkiezing niet in het belang is van de politieke partijen. Politici denken met het principe 'verdeel en heers', meer macht te kunnen behouden. Reageer ook naar http://www.annemarietenberge.blogspot.com en/of naar amstenberge@hotmail.com

Geen opmerkingen: