donderdag 16 april 2009

Open brief: De Utrechtse censuur van 45 autoritaire Raadsleden.

FW: Open brief: De Utrechtse censuur van 45 autoritaire Raadsleden.‏
Van: Anne Marie ten Berge (amstenberge@hotmail.com)
Verzonden: donderdag 16 april 2009 13:35:13

Aan: griffie.gemeenteraad@utrecht.nl (griffie.gemeenteraad@utrecht.nl); gemeenteraad@utrecht.nl; burgemeester@utrecht.nl
Aan Ad Smit, griffier gemeenteraad / Aan burgemeester /Aan gemeenteraad hierbij stuur ik u het volgende bericht door. Met vriendelijke groet, Anne Marie ten Berge

www.annemarietenberge.blogspot.com

From: amstenberge@hotmail.com
To: m.mossel@utrecht.nl; w.buunk@utrecht.nl; j.verkaik@utrecht.nl; b.beerlage@utrecht.nl; b.dibi@utrecht.nl; e.schell@utrecht.nl; pepijn.zwanenberg@utrecht.nl; a.van.rooij@utrecht.nl; f.van.iperen@utrecht.nl; g.a.oskam@utrecht.nl; m.van.den.tooren@utrecht.nl; a.koenders.van.den.hurk@utrecht.nl; c.j.verhoef@utrecht.nl; k.gravesteijn@utrecht.nl; a.essousi@utrecht.nl; m.eggermont@utrecht.nl; p.van.corler@utrecht.nl; m.cavusoglu@utrecht.nl; c.jansen.op.de.haar@utrecht.nl; b.van.der.roest@utrecht.nl; e.van.der.marel@utrecht.nl; l.engbers@utrecht.nl; m.bikker@utrecht.nl; m.schuring@utrecht.nl; h.bosch@utrecht.nl; griffie.gemeenteraad@utrecht.nl; g.bouazani@utrecht.nl; a.taskan@utrecht.nl; s.willemsen@utrecht.nl; k.monnink@utrecht.nl; j.ravesteijn@utrecht.nl; y.aydemir@utrecht.nl; n.wigny@utrecht.nl; n.schipper@utrecht.nl; i.de.bondt@utrecht.nl; t.schipper@utrecht.nl; g.isabella@utrecht.nl; m.peetoom@utrecht.nl; harm.janssen@utrecht.nl; a.kleuver@utrecht.nl; m.mos@utrecht.nl; v.oldenborg@utrecht.nl; m.van.ditmarsch@utrecht.nl; k.boudewijns@utrecht.nl; c.a.geldof@utrecht.nl; e.smid@utrecht.nl; s.bottse@utrecht.nl; w.rietkerk@utrecht.nl
Subject: Open brief: De Utrechtse censuur van 45 autoritaire Raadsleden.
Date: Thu, 16 Apr 2009 13:21:56 +0200

Aan de leden van de Gemeenteraadsvergadering: Interpellatiedebat van donderdag 16 april 2009 om 14:30uur.

Dames /heren /beste allemaal,

Nadat het college op 14 maart jl. was gevallen heb ik op 19-03-2009 per mailbericht aan alle 45 gemeenteraadsleden alsook aan het College van B&W gevraagd (zie ook mijn blog artikelen) wie er nu besloten had geen nieuwe verkiezingen uit te schrijven.

Op grond van de WOB heb ik recht op een antwoord. Waarom krijg ik dat dan niet ? Controleren de raadsleden het College wel naar behoren ? Waar is de Raadscommissie Bestuur en Veiligheid 2008 , met voorzitter Klaas Gravensteijn (CDA) eigenlijk gebleven ? Hij antwoordde ook al niet.

Ik heb het u al eerder geschreven:Tot op heden is er geen Gemeentegids 2009 uitgegeven. Vorig jaar in 2008, kwam de Gemeentegids pas op 20 mei beschikbaar. Dat is onacceptabel laat. Waarom? In wiens belang wordt er geen Gemeentegids meer uitgegeven ? Mogen wij, kiezers soms niet weten hoe de politieke planning in elkaar steekt ?

Misschien wilt/kunt u niet begrijpen dat op deze benepen volksvertegenwoordigende manieren van uw reeds magere kiezersmandaat, geen enkele bewijskracht meer over blijft ? En als een en ander een kwestie van verdringing is, adviseer ik u: "Met z'n allen in retraite naar het bos".

Met andere woorden: Zijn alle 45 raadsleden net als Wolfsen(PvdA) ook met censuur bezig ? Ik ben schrijver, journalist en wil van jullie antwoorden en interviews. Dan kan ik daarover schrijven. Dat is mijn broodwinning.

Verder wens ik te horen te krijgen van de leden van het interpellatiedebat Raadsvergadering 14:30 uur of zij ja/nee besloten hebben het recentelijk niet geplaatste artikel van de hoofredacteur over de pensionkosten en de woonvergoedingen van Wolfsen alsnog te laten publiceren in "Ons Utrecht" van aanstaande woensdag 22 april 2009. Wij burgers hebben daar recht op.

Bij deze duidelijke vraag hoort een duidelijk antwoord. Dus wat houdt u tegen ?

"Ons Utrecht" is een openbare krant.De spreekbuis van de Gemeente Utrecht. Een onderdeel van onze democratie. En vanwege de huis aan huis bezorging, voor iedere burger bereikbaar. Om "Ons Utrecht" te realiseren wordt belasting afgedragen. De herdruk, beslist door Wolfsen omdat hij bang was een reputatie te verliezen die nog niet eens bezat, kostte € 18.400,-- .

"Ons Utrecht" is, voor wat betreft haar doelstelling voor de burgers van de Gemeente Utrecht, van een gelijkwaardige betekenis als de Staatscourant dat voor de burgers in Nederland is. Kennelijk houdt u, net als Wolfsen, ook absoluut niet van bestuursverantwoordelijkheid. De burgers horen op een eerlijke manier bij een oneerlijke politiek betrokken en voorgelicht te worden.

In de hoop dat ik net zo duidelijk overkom als ik ben, wens ik jullie vandaag 16/04/2009, goede en vooral eerlijke raadsvergaderingen toe. Ik weet dat eerlijkheid en transparantie opbrengen voor jullie teveel gevraagd is. Maar het eens proberen kan toch geen kwaad ?

Al het bovenstaande was namens:'Democraten van Amsberg', gevraagd en geschreven door de oprichtster: Anne Marie ten Berge.

www.annemarietenberge.blogspot.com

Geen opmerkingen: