zaterdag 2 mei 2009

Er rijden meer gekken los dan er vast komen te zitten

Lees de online krant / vk.tv volkskrant internet /reportage 1 mei 2009 17:31
Verslaggever Remco Meijer van de Volkskrant zat in een open persbus die vlak achter de bus met leden van de koninklijke familie reed. Hij zag het incident gebeuren. Een ooggetuigenverslag. (30 april 2009)
Tags: apeldoorn, binnenland, koninginnedag

Anne Marie ten Berge, Utrecht schreef op 1 mei 2009

Er rijden meer gekken los dan er vast komen te zitten.
Karst T. was 38 jaar en had geen dossiers bij Justitie of de geestelijke gezondheidszorg. Een rustig iemand volgens bekenden De dader kwam gestoord over omdat hij gestoord doende was. Maar, of hij met een diagnose erbij, ook gestoord wás, kan niet meer aangetoond worden. Zijn zelfdoding is namelijk gelukt. Misschien was de keurige dader een binnenvetter, met traumatische levenservaringen ? Vast staat dat hij een zieke geest moet hebben gehad, zonder enige zelfreflectie. Er rijden inderdaad meer gekken los dan er vast komen te zitten. Volgens de politie zou Karst T. nog duidelijk gemaakt hebben dat het om een welbewust geplande actie ging. Helaas heeft de dader dit laatste meer dan aannemelijk weten te maken. Gezien de toedracht moet het hier gaan, om een geplande (terroristische) zelfmoord-actie gericht tegen HM, het Hoofd van de regering en haar familie.
Ook de burgemeester van Apeldoorn, als politieke volksvertegenwoordiger hoorde bij het geplande doel van vernietiging, de essentie van een politieke aanslag. De dader gebruikte een auto, om zijn doel te bereiken. Geen explosieven, kogels, messen of stenen. Zijn auto was het moordwapen. Immers, wie met opzet op een rijdende bus rijdt, heeft een kans het te redden. Maar rij je frontaal en met volle vaart op een dikke boom of een zuil dan is de redelijke verwachting dat je dit niet zult overleven. Karst T. pleegde doelbewust een politieke terroristische zelfmoordactie. Ik kan er niets anders van maken. Een bloedige zelfmoordactie, zoals we deze tot onze ontzetting, bijna dagelijks op het nieuws zien. Maar dan in een ander land. Bloedstollende afrekeningen met kapotgeschoten jeugd, opgeblazen passagiers. Een oorlog van de geest, steeds gericht tegen een politiek regeringssysteem. De daders van terroristische moordaanslagen met zelfdoding kennen hun onschuldige slachtoffers, die zij de lucht in laten vliegen, nooit persoonlijk. Op 30 april 2009 heeft ons land kennis gemaakt met de vernietigende kracht van een auto als moordwapen. Niets om trots op te zijn. Arm kwetsbaar Nederland. Vluchten kan niet meer.

Geen opmerkingen: